24.05.2012 | Dogodki

Kreme od A do Ž

1. del: Osnove izdelave krem

Kdaj? 7. junij, 2012, 17:00-20:30

Kje? Studio Magnolija, Trebinjska 3, Ljubljana

Prispevek: 55 € (vključuje skripto, ves material in embalažo, čajanko in 3 kreme, ki jih odnesete domov)

kreme od a do žČe ste kdaj sami izdelali majonezo, imate dobro podlago za izdelavo krem. Nenazadnje – doma pripravljeno majonezo lahko uporabimo celo kot kremo. Olje, kis in rumenjak so namreč sestavine, ki so dobre za našo kožo.

Krema vsebuje oljni in vodni del, in da bi ju združili, potrebujemo emulgator (v majonezi ima to funkcijo rumenjak). Na delavnici bomo preučili olja in masla, ki jih lahko uporabimo v oljni fazi, in spoznali, kako jih izberemo glede na tip kože. Nato si bomo ogledali, kaj vse lahko v kremi uporabimo namesto destilirane vode (hidrolati, zeliščne vode). Pozabavali se bomo z definicijami in vlogo emulgatorjev in koemulgatorjev, vlažilcev, antioksidantov in konzervansov. Ker je pri izdelavi naravnih pripravkov, ki vsebujejo vodo, higiena izrednega pomena, se bomo naučili, kako razkužujemo pripomočke in shranjujemo izdelke.

Na delavnici bomo izdelali bogato karitejevo kremo za obraz, lahko in vpojno vlažilno kremo za obraz ter vrtnarjevo mazilo za roke. Vsem kremam bomo dodali eterična olja.

2. del: Poletne kreme

Kdaj? 21. junij, 2012, 17:00-20:30

Kje? Studio Magnolija, Trebinjska 3, Ljubljana

Prispevek: 65 € (vključuje skripto, ves material in embalažo, čajanko in 3 kreme vrhunske kvalitete, ki jih odnesete domov)

Delavnica je namenjena vsem, ki bi radi svoje znanje naravne kozmetike nadgradili s poznavanjem aktivnih sestavin in pripravili paleto krem za poletje. Glavna tema delavnice so posebne sestavine, ki jih dodajamo kremam, losjonom in drugim naravnim preparatom. Izbira je nepopisna! Eterična olja, ekstrakti (ginseng, planika, kumarica), zeliščne tinkture, prah (acerola, brusnica, malina, kopriva), vitamin C, vitamin E, cinkov oksid. Spoznali se bomo tudi z ekskluzivnimi sestavinami vrhunske naravne kozmetike: hialuronska kislina, koencim 10, AHA kisline, provitamin B5, kolagen, propolis, bisabolol. Prav tako boste naučili, kako kreme obarvamo naravno – za večji estetski učinek.

Na meniju delavnice so tri luksuzne in izjemno bogate kreme, ki bodo gotovo popestrile vaše poletje: krema za sončenje z ekstraktom planike, krema za po sončenju z aloe vero in kremni mousse z bleščicami za naravni ten kože.

Če se udeležite obeh delavnic, je cena za obe delavnici 95 €! Pohitite – število udeležencev na delavnicah je zaradi kvalitete dela omejeno na 6.

Dodaj komentar