3.05.2012 | Dogodki
 • 31
  Maj
  31. Maj 2012
  ob 18 :30
  Lokacija: Ljubljana, dvorana Dijaškega doma Tabor, Vidovdanska 7 (vhod s Kotnikove 2)
  Cena: brezplačno
  Polonca - amma.slovenia@gmail.com
  T/GSM: 040 816 027
   

Predavanje Br. Shubamrite Chaitanye, Amminega učenca

Življenje je darilo – živeti ga je veščina. “Ko boste videli življenje in vse, kar vam življenje prinaša, kot dragoceno darilo, boste vsemu sposobni reči da.” – Amma

mata amritanandamayi - ammaMata Amritanandamayi, znana kot Amma ali Mati, je ena izmed najbolj spoštovanih duhovnih in humanitarnih voditeljev na svetu. Slovi po nesebični ljubezni in sočutju do vseh bitij. Vse svoje življenje posveča lajšanju bolečin revnih in trpečih. Amma navdihuje, povzdiguje in preobraža s svojim fizičnim objemom, duhovno modrostjo ter humanitarnimi in okoljevarstvenimi dejavnostmi. Njena brezmejna ljubezen in sočutje presega vse narodnostne, rasne in religiozne omejitve.

Za svoj izjemen prispevek k svetovnemu miru je leta 2002 prejela priznanje Gandhi-King za nenasilje. S svojimi dobrodelnimi projekti, znanimi pod skupnim imenom “Embracing the World” (Objemimo svet) pomaga milijonom ljudi po vsem svetu. Amma je za svoje humanitarne dejavnosti prejela številne nagrade, lani 25. 5. 2011 celo častni doktorat za humanitarnost na newyorški univerzi v Buffalo, ZDA.

Br. Shubamrita Chaitanya od leta 1989 živi pri Ammi kot meniški učenec. Po vsem svetu redno predava in vodi seminarje za obvladovanje stresa in meditacijo. Br. Shubamrita na podlagi več kot 20-letnih izkušenj kot eden od Amminih najbližjih učencev in osebnih prevajalcev na praktičen in lahko razumljiv način podaja svoje razumevanje vzhodne duhovne tradicije. Znan je tudi kot nadarjen pevec in pisec besedil.

Br. Shubamrita Chaitanya prihaja v Slovenijo že tretje leto in bo med svojim obiskom 31. maja 2012 v Ljubljani govoril o praktični uporabi brezčasnih duhovnih načel in vadbi v vsakodnevnem življenju. Pel bo tudi indijske tradicionalne pesmi in vodil kratko meditacijo.

Zbirali bomo tudi prostovoljne prispevke za Ammine humanitarne dejavnosti „Embracing the World.“ Prav tako bo na predavanju mogoče kupiti Ammine knjige in druge artikle. Ves izkupiček od prodaje je namenjen Amminim humanitarnim projektom.

 • Program je odprt za javnost. Vstop prost! Vabljeni!
 • Organizator: Amma Slovenija
 • Informacije: tel: 040 816027 (Polonca).
 • E-mail: amma.slovenia@gmail.com

Dodaj komentar