HUMANITARNI PROJEKT 10 KROGOV ZA 10 NASMEHOV

never-give-up-siPo Sloveniji se bo, od 3. junija do 12. junija, v soorganizaciji Študentske organizacije Univerze na Primorskem in humanitarnega društva Vztrajaj – NEVER GIVE UP, odvil humanitarni projekt 10 KROGOV ZA 10 NASMEHOV, s katerim bodo zbirali donacije za deset pogumnih otrok.

Namen projekta je zbrati čim več podpornikov, ki bi z donacijami pomagali desetim otrokom s tragično zgodbo širom po Sloveniji. V ta namen bo ultra triatlonec Matej Markovič, v sodelovanju s prijatelji humanitarnosti in športa, deset dni zapored in vsakič v drugem kraju pretekel deset maratonov po lokalnih stadionih s ciljem, da zbere čim več sredstev za te male junake.

Želja organizatorjev je, da se jim na stadionu pridružijo ljubitelji športa in humanitarnosti oziroma vsi dobri po srcu, ki bodo skupaj z Matejem pretekli krog, dva kroga, deset krogov ali celoten maraton (105 krogov).

Vsakdo, ki bo želel preteči kakšen kilometer v športni družbi dobrih po srcu, bo lahko nakazal prostovoljni prispevek v višini 10 € (otroci 5 €) na TRR Območnega združenja Rdečega Križa Ajdovščina (TRR: 04751-0000412446, Sklic: 00 7015, Namen: Deset krogov za deset nasmehov) ali pa prispeval znesek neposredno na lokacijah, kjer se bo odvijal projekt. Preko mobilnih telefonov se lahko kadarkoli prispeva 1 € s sporočilom ZPMS na številko 1919 (Mobitel).

Prejemniki bodo prejeli CELOTEN znesek doniranih sredstev – projekt bodo poleg donatorjev financirali tudi sponzorji, denar pa bodo zbirali tudi s prodajo spominskih majic in zapestnic Never give up. V zameno za izkazano dobroto, bo vsak udeleženec prejel spominsko silikonsko zapestnico z napisom NEVER GIVE UP.

Projekt bo potekal od 3. do 12. junija 2011 v desetih slovenskih mestih:
-DAN 1 – petek 3. junij 2011 (16:00) HRASTNIK
-DAN 2 – sobota 4. junij 2011 (16:00) BREŽICE
-DAN 3 – nedelja 5. junij 2011 (16:00) CELJE
-DAN 4 – ponedeljek 6. junij 2011 (16:00) MURSKA SOBOTA.
-DAN 5 – torek 7. junij 2011 (16:00) MARIBOR
-DAN 6 – sreda 8. junij 2011 (16:00) SLOVENJ GRADEC
-DAN 7 – četrtek 9. junij 2011 (16:00) KOPER
-DAN 8 – petek 10. junij 2011 (14:00) VIPAVA
-DAN 9 – sobota 11. junij 2011 (16:00) KRANJ
-DAN 10 – nedelja 12. junij 2011 (10:00) LJUBLJANA – Stadion Kodeljevo

Na stadionu bo vse prej kot dolgočasno, saj se bodo zvrstile druge aktivnosti, katerih skupni imenovalec bo šport, zdravje, humanitarnost in prijateljstvo. Na prizoriščih bo potekala tudi znana vseslovenska akcija zbiranja plastičnih zamaškov. Humanitarna športna prireditev je namenjena vsem športnim navdušencem, ki imajo posluh za humanitarno noto in si prizadevajo za pomoč ostalim.

Projekt bodo podprli tudi nekateri slovenski odlični športniki, ki bodo na tak način pokazali predvsem mladim, da je šport vse prej kot samo boj za sekunde ali metre. Prav tako organizatorji računajo na udeležbo mož in žena, ki nas na tak ali drugačen način ščitijo in nam nudijo varen »pristan«, torej na naše vojake, policiste in gasilce.

OZADJE ZGODBE Never Give Up

Ultra triatlonec Matej Markovič se je po uspešni sezoni 2008/2009, v kateri je nanizal tri 2. mesta, štiri zmage in postavil tri rekorde, odločil za korenito spremembo na svoji življenjski poti. Zaradi hitrega življenjskega tempa, pomanjkanja sredstev za naslednjo uspešno sezono v svetovnem pokalu in preutrujenosti, ki je bila posledica 17 Ironmanov v šestih mesecih, je bila sprememba tako rekoč nujna. Iskanje nove poti ga je pripeljalo do novega poslanstva: združitve športne ekstremnosti in humanitarnosti.

 

Pred enim letom je na njegovo pobudo nastalo gibanje NEVER GIVE UP, v okviru katerega danes deluje EKIPA somišljenikov, ki se na različne načine (organizacija zbiranja in logistike plastičnih zamaškov, zbiranje oblačil, različne »ekspres« humanitarne akcije, …) bori za tiste, ki nujno potrebujejo pomoč.

Po lanskoletnem projektu »PETKRATNI DOBRODELNI IRONMAN« so se letos lotili največjega športno humanitarnega projekta v Sloveniji z nazivom 10 KROGOV ZA 10 NASMEHOV, kjer vsak krog ponazarja stadion in vsak nasmeh enega izmed desetih otrok. Matej Markovič bo tako skupaj s prijatelji v desetih dneh pretekel deset maratonov v desetih slovenskih mestih za deset žalostnih otroških zgodb. Pri izboru otroških zgodb nam je veliko pomagala Častna Slovenka leta 2009 (Nedeljski dnevnik) gospa ANITA OGULIN.

 

Več o gibanju in omenjeni akciji si lahko preberete na spletni strani www.nevergiveup.si

 

Več informacij:
Gregor Baš,

predstavnik za stike z javnostmi

humanitarnega društva Vztrajaj

GSM: 041 208 778

E-mail: gregor@nevergiveup.si

Dodaj komentar