Never give up – tečem, da pomagam – Bled 2012

V Športno humanitarnem društvu Vztrajaj – Never Give Up se ukvarjajo z organizacijo različnih športnih prireditev, predvsem tekaških, na katerih zbirajo donacije za točno določene osebe. Sredstva zbirajo tudi s pomočjo zbiranja odpadnih zamaškov ter prodajo raznih manjših spominkov (zapestnice, angelčki, voščilnice, oblačila …).

Tokrat organizirajo humanitarni tek “NEVER GIVE UP – TEČEM DA POMAGAM – BLED 2012″, v soboto 25. 02. in nedeljo 26. 02. 2012. Teklo in hodilo se bo okrog Blejskega jezera z namenom, da se zbere čim več sredstev za dve socialno ogroženi družini z Gorenjske. Startno ciljni prostor bo pred vhodom v Klub Stop (Park Hotel Bled), tik ob jezeru.

Ultramaratonec Primož Gašpirc bo oba dneva s pomočjo ekipe NEVER GIVE UP in vseh ostalih tekačev ter pohodnikov tekel neprekinjeno 12 ur. Tek se bo pričel ob 7.00 zjutraj in končal ob 19:00 zvečer. Startnina za otroke ter mladostnike je v obliki odpadnih zamaškov, ki jih prinesite s seboj na prizorišče. V letu 2011 so skupaj z vašo pomočjo uspeli zbrati več kot 90 ton odpadnih zamaškov. Startnina za odrasle je v obliki prostovoljnega prispevka po zmožnostih. Hitrost in pretečena razdalja nista pomembni, saj tek ni tekmovalnega značaja. Poleg sredstev, ki jih bodo zbrali s startnino, bodo za obiskovalce pripravili srečelov, katerega izkupiček bo prav tako v celoti namenjen izbranim družinam.

Organizatorji so prepričani, da jim brez dobre volje in namena vseh udeležencev dobrodelnega teka ne bi uspelo. Zato se vsem že vnaprej zahvaljujejo za vašo srčnost in predanost. K sodelovanju pa vabijo tudi razne donatorje, da bi skupaj naredili še malo več za tiste, ki so pomoči zares potrebni. Donatorji lahko:

  • podarite izdelke ali storitve za srečelov
  • podarite izdelke ali storitve, ki jih potrebujejo za organizacijo dogodka
  • kupite izdelke organizatorjev in s tem prispevate v dobrodelne namene
  • sodelujete pri zbiranju plastičnih zamaškov
  • donirate denarna sredstva
  • se tudi sami udeležite dogodka in pomagate »v živo«

Primož Gašpirc, Matej Markovič dobrodelni tek - bled 2012Kot običajno, bo na blejskem tekaškem žuru 25. in 26. februarja tudi tokrat veliko znanih slovenskih športnikov. Štartno ciljni prostor je predviden pred hotelom Park na Bledu.

Organizatorji sporočajo še: »Uživajte življenje in bodite hvaležni za to, kar imate. Poskušajte iz svojega življenja potegniti maksimum. Imejte se radi in se veliko smejte. Predvsem pa ne pozabite od časa do časa narediti nekaj dobrega za tiste, ki to potrebujejo. Verjemite nam, dobro se z dobrim vrača«.

Že vnaprej hvala za Vaš dober namen!

VEČ.

Dodaj komentar